Новият изпълнителен директор на ЦСКА - София Стоян Орманджиев даде първата си

...
Новият изпълнителен директор на ЦСКА - София Стоян Орманджиев даде първата си
Коментари Харесай

Стоян Орманджиев: За нас ЦСКА е ракета-носител! Фондацията има бюджет, подсигурен за клуба

Новият изпълнителен шеф на ЦСКА - София Стоян Орманджиев даде първата си конференция като началник на " алените ". Той разкри каква ще бъде неговата роля в клуба и засегна доста тематики, в това число строителството на нов стадион.

Орманджиев показа, че фондацията, която закупи 40% от акциите на ЦСКА - София, е подсигурила бюджет за клуба, a с цел да преследва тимът по-високи цели, би трябвало и нарастване на парите.

" Тепърва ще се срещам със протичащото се в клуба. Нещата се случиха извънредно бързо и динамично. Ще разгадавам доста на Фичо. Радвам се, че ще имам опцията да работя с него. Мисля, че мога да бъда потребен на клуба. Имаме доста работа. Много се веселя, че влизам в подобен миг, когато се случват толкоз хубави неща. 

Нещата с придобиването на акции от фондацията и моето предопределение са взаимносвързани. Бях поканен от фондацията. Аз давам отговор за фонд " Спорт ", който е обвързван напълно с ЦСКА. Ние занапред ще придобиваме легитимация и обществеността ще се среща с нашата активност. Какво по-добро от това нашият първи план да е обвързван с ЦСКА. За нас ЦСКА е ракета-носител. 

Футболът в днешно време се трансформира в обособен стопански бранш. Трябват не пари, а доста пари. Не желая да встъпвам в детайлности за бюджети. За да може ЦСКА да построи стадион и да гони високи цели, би трябвало и нарастване на бюджета. 

Моите функционалности в ЦСКА ще бъдат равни с тези на господин Филип Филипов. Ще имаме равни пълномощия. Управлението на клуба няма да се промени кой знае какъв брой доста. Самият факт, че тимът е преди всичко и стадионът е добит, са задоволително положителни и положителни вести. Фондацията ще има и човек, обвързван със строителните действия. Бях поканен от фондацията в миг, в който към този момент имаше сделка с ЦСКА. Фондацията има бюджет, който е подсигурен за клуба. За мен беше ясно, че няма никакъв спор, че фондацията е мястото, където мога да се развъртвам. А за ЦСКА е несъмнено. 

Подготвяме и уебсайт на фондацията, на който ще има подробна информация. Учредител и създател на фондацията е Данаил Илиев. Той ме предложения. Сериозен предприемач и човек, с който имаме доста сходна визия за ЦСКА. Една фондация се финансира от дарения. Футболът не е единствено пари, а и хрумвания и съидейници. 

Аз съм новият човек в клуба. Имам ужасно почитание към Филип Филипов, тъй че би трябвало да се вслушам в препоръките му. Много си съответстваме в нещата, които мислим. Обичам да работя с такива хора като него. Последните дни доста си приказваме с Дани Ганчев. С прелестни усещания съм от него. Благодаря на семейство Ганчеви за метода, по който ме одобриха. Виждам от Дани сила и предпочитание да си приказваме за футбол. Чувствам се в свои води. 

Моите планове са да мога да оказа помощ с отзиви, познания и рекомендации. Хубавото е, че клубът има накъде да се развива. Основополагащото е стадионът. Музеят на ЦСКА би трябвало да е място, което да бъде забележителност. Много се приказва по какъв начин нещо не може да стане и не би трябвало да се прави по този метод. Нека стартираме да си приказваме по какъв начин ще стане и метода, по който ще се получи. Трудно е да се каже по какъв начин се прави.

Министър Весела Лечева също обобщено го сподели - страната не би трябвало да пречи. Не желая да влизам в спекулации. Процесът не е лек, само че нас няма какво да ни спре. Пречките към този момент се прескачат. Всички имаме изгода един стадион да стане, колкото може по-бързо ", съобщи Орманджиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР